Zaag- en snoeiwerk

Omdat er rond de tuin zoveel opslag is van de omringende bomen, de vogels poepen hun zaadjes weer uit, moet dat regelmatig weg gehaald worden. Anders heb je binnen een paar jaar een ondoordringbare rimboe.

IMG_2570.JPG
Jan heeft nu spul om de zaagplekken mee in te smeren om te voorkomen dat ze weer uitlopen. Nogal giftig spul. Een maand of twee geleden had hij de takken en bomen bij de sloot en langs het pad al omgezaagd, maar die waren natuurlijk doodleuk weer uitgelopen. De reeds een paar jaar dode bolacacia zaagde hij ook om, maar toen gebeurde er dit:

IMG_2595.JPG
Jan grijpt met van pijn verwrongen gezicht naar zijn linkerschouder. Waarschijnlijk een pees of spier verrekt of verstuikt. Hij hoorde het knallen. Ik drukte net op het moment suprême af.

IMG_2597.JPG

IMG_2591.JPG
Ondertussen keek ik in de kas naar de pepers en paprika’s.

IMG_2578.JPG

IMG_2577.JPG

IMG_2572.JPG
Met deze temperaturen gaat het niet zo snel meer en ik vraag me af, of wat nu nog groen is nog zal verkleuren. Ik heb vier MJ pepers en een rode paprika geplukt.
Verder keek ik naar het mos dat op de oude perenboomtakken groeit.

IMG_2588.JPG

IMG_2583.JPG

IMG_2600.JPG
En de tweede lichting Kreteense Margrieten. Ik noem ze zo nog maar, omdat ik vanaf Kreta het zaad meenam, maar ik zag ze later ook in Griekenland, op het vaste land bloeien. En pas, toen ik de foto’s van Egypte (2009 geloof ik) terugkeek, zag ik dat ik ze daar ook al uitgebreid had gefotografeerd. Zolang het niet vriest blijven ze groeien en bloeien, alhoewel de bloei niet zo bar veel voorstelt nu.

IMG_2584.JPG
Een heel verschil met als ze in de zomer oo hun hoogtepunt zijn:

IMG_3947.JPG
Er wandelde een poes rond. We plukten nog twee preien voor de soep, en wat selderijblad.

IMG_2603.JPG
Ik veegde alles aan, we ruimden alles op en vertrokken, met een kleine, doch fijne en kleurrijke oogst! 😀

IMG_2598.JPG

2 gedachten over “Zaag- en snoeiwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *