Het loopt af

Vandaag waren we even naar de tuin. We waren een week of langer niet geweest en wilde even kijken hoe het met de pepers ging, en of er tomaten te oogsten waren.

Het ziet er wat troosteloos uit. De wonderbloemen bloeien nog. De bonen zijn klaar. De courgettes ook. Er staat nog snijbiet. De broccoli was tot mijn verbazing gegroeid. Ik had het er al bijna uitgegooid, had het laten staan voor de koolwitjes. In de bloem zelf zat nauwelijks beweging. Nu dit:

En dit:

In de kas gaat het goed met de pepertjes. Er zijn er erg veel. De meesten zijn nog erg groen, twee kleuren al rood:

Ik weet niet of ik deze nu moet oogsten of wachten tot ze allen rood zijn. Ik denk dat ik ze als we weer komen maar afhaal.

Ik oogste nog wat tomaatjes. De tomaten in de tuin thuis hebben ook nog steeds opbrengst, zodra ze wat kleuren haal ik ze eraf. Soms krijgen ze lelijke plekken en worden ze weggegooid.

Misschien was dit het laatste moestuin seizoen. Het huis – inclusief moestuin, bijgebouwen en wei, gaat in de verkoop. Dat is wel gelukkig, maar het moestuintje zal ik erg missen. Een moestuin van een vereniging is niet hetzelfde. We stoppen er dan mee. Nog wel wat kruiden in de tuin bij het huis, ik ga bv volgende week de tomatenplanten rooien en zet er dan knoflook in. En volgend jaar dan peterselie, basilicum en al die kruiden. Dat hebben we dan nog, maar ook dat is wat anders dan naar een tuintje gaan en daar uren bezig zijn. Maar misschien verkoopt het niet zo snel, of vindt de nieuwe eigenaar het goed als wij nog een seizoen tuinieren? We zullen het zien. Komt tijd, komt raad.

Een gedachte over “Het loopt af

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *