Afbouwen

Ik kon echt niet langer wachten, ik moest naar de tuin. Soms heeft een mens rust nodig, en in de tuin rommelen is daar, in ieder geval voor mij, het meest geschikt voor. Lekker buiten wat aanklooien, er is niets beters.

Het bleef droog vandaag en de temperatuur was ok, rond de 14 graden denk ik. Iets ander dan afgelopen weekend toen het zonnig en zelfs 20° werd, op 1 november! De warmste dag ooit gemeten op 1 november in dit land. Maar voor in de tuin werken was dit prima weer
.
Toen ik bij de tuin kwam zag ik afdrukken van paardenhoeven in de grond. Een van de paardevrouwen was er en ik heb haar er gelijk maar even opmerkzaam op gemaakt. Ze moeten hun paarden natuurlijk op hun terrein houden en niet los rond laten lopen.

We zijn er een poosje bezig geweest. Met oa de kleine onkruidjes verwijderen, het is nu weer onkruidvrij. Ik plukte de rijpe Madame Jeannetjes, die ik al geprobeerd heb, ze zijn inderdaad minder scherp dan de pepertjes die in de winkel als Madame Jeanette verkocht worden. We trokken de courgette plant eruit. Het is klaar. Er hingen nog twee courgettes ter grootte van een flinke augurk aan, die nam ik mee, hoewel ik niet weet wat ik ermee zou doen. Een heel verschil met de eerste courgettes die uit hun kracht groeiden en haast niet te tillen waren. Ik plukte wat bloemen, en harkte de hele tuin weer even om.

IMG_6097.JPG

Jan veegde de bladeren overal bijeen. En ik veegde bladeren en dennennaalden van de kas. Er groeit weer mos in de kiertjes. Ik stelde Jan voor de kas eens uit elkaar te halen om goed schoon te maken. Maar dat leek hem geen goed idee. Het was ook maar een grapje van mij. In het voorjaar zal ik het maar met water flink afboenen.

Verder trokken we de asters eruit. Dus langzamerhand bouwen we de boel weer af. Volgende keer moet ik echt de knoflook in de grond stoppen. We hadden nu genoeg te doen. In mijn wilde bloemenhoekje, waar nu eigenlijk alleen nog brandnetels groeiden, heb er een flink deel van uitgetrokken. Daar liggen ook nog stronken en dikke takken van de grote eik die daar ooit stond, en twee jaar geleden door Jan geveld is. Op sommige stronken groeien elfenbankjes.

IMG_1404.JPG

Ik heb Jan ook voorgesteld onze hele tuin te overkappen, een grote kas als het ware. Zodat we ’s winters ook kunnen doorgaan met tuinieren. Maar ook dat leek Jan geen goed idee.

IMG_6100.JPG

Er staat nog prei, selderij en leeuwenbekjes. Dat is het.

3 gedachten over “Afbouwen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *