Welkome bezoeker

Gisteren in de tuin. Goed weer, rond de 22°, deels bewolkt. De uien liggen grotendeels plat, nog even en ze kunnen uit de grond. Het zijn joekels!


Ik trok een paar worteltjes uit de grond om te zien hoe ze ervoor staan. Met worteltjes weet je dat pas als ze eruit getrokken worden. We hadden een geultje uitgegraven en deze gevuld met grond en zand. En daarin gezaaid. Omdat het in de kleigrond anders niet groeit. Desondanks zijn ze niet heel mooi recht en lang, nouja als ze maar lekker zijn. 

Toen zag ik vanuit mijn ooghoek een ‘bergje’, wat een egel bleek te zijn! Met die schutkleur zag ik ‘m pas toen ik er bijna bovenop stond!


Wat leuk! Een egel in de tuin! Ik bukte om de egel beter op de foto te zetten, maar toen vond ‘ie de belangstelling welletjes, en draaide zich rustig om en wandelde weg, onder de struiken. 

Ik vroeg mij direct af of egels slakken eten, en ja: egels eten slakken! 😀


Een zeer welkome gast dus, en inderdaad: we hebben geen slak gezien!! Ik heb een wortel voor de egel neergelegd, misschien lust ‘ie dat ook. Als beloning. 🙂

We hadden nog veel sla-plantjes thuis staan, vond er geen andere gegadigden voor en weggooien vinden we zonde, dus we hebben er maar een paar in de tuin gezet. Baat het niet dan schaadt het niet. Als er slakken op af komen dan weet onze stekelige vriend daar wel raad mee! 


Het blijft een mager jaar, de courgettes schieten ook niet hard op. Ook nog nauwelijks bloemen!  De bonen, de eerste serie, zitten al vol bloemen, dus de bonen zullen niet lang op zich laten wachten. In het kasje staat één tomatenplant en daar komen wel meer tomaatjes aan.


Maar wat is dat plantje naast de tomaat? Volgens Jan is het ook een tomaat, maar hoe komt die daar? Nadat ik de tomaat en de peperplantjes geplant had, stond daar ineens een groen klein bosje. Ik heb het laten staan omdat het op tomaat lijk. Nu maar afwachten. De pepers groeien goed, maar nog niet groot genoeg om te gaan bloeien. 

We sneden snijbiet af die ik thuis in een bak water zette met hun steeltjes, dan blijven ze nog even goed, anders is alles direct slap, dat staat vanavond op het menu, ik plukte drie bloemen, drie uienbloemen en twee rozen en wat geurt alles, inclusief de uien heerlijk! De asters zullen ook gauw gaan bloeien. Het mag nu wel eens echt zomers worden, met een langere periode warm weer! Dat vind ik! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *