We gaan vrolijk verder, een beetje anders…

Dit is het nieuwe tuin-vrouwtje. De kopers en nieuwe tuiniers zijn alvast begonnen met het werken in de tuin, waaronder het omspitten van de moestuin. Ik denk dat ze precies de goede mensen zijn voor dit stekje, en ze gaan vast veel plezier hebben aan de moestuin. Deze foto stuurden ze me toe.

ik heb ondertussen besloten wat ik ga doen met dit weblog. Ik ga laten zien wat ik zaai voor in ons tuintje (en daarbuiten, want ik strooi hier en daar wat zaad op plekken waar geen grasmaaiers komen 😉), en hoe het met de planten binnen gaat en wat ik zoal aan mooie bloemen tegenkom elders in de natuur.

Om te beginnen is de monstera stek die ik in water had gezet goed geworteld. Ik weet niet of ik ‘m nu al kan planten, ik denk dat ik het maar probeer. Ik heb ook wat stekken rechtstreeks in de grond gezet, of die geworteld zijn kan ik natuurlijk niet zien, maar het blad ziet er niet naar uit dat het helemaal niets is geworden, dus daar wacht ik rustig af.

Verder heb ik veel klaprozen/papavers gezaaid en ga ik nog meer zaaien.

Dat wordt nog er  gepriegel om de plantjes van elkaar te scheiden en te verplanten.

Lathyrus ook gezaaid….. ik heb ze vandaag apart in potjes gezet en uit de zon, ze staan nog binnen.


Ook geaaid: cactuszaad:

Wonderlijke dingetjes nog. Ik ben benieuwd welke cactussen het worden, het zakje bevatte allerlei soorten.
Deze foto vond ik op de Facebookgroep Moestuin. Het is een leuk idee om bonen te zaaien. Ze zitten in mappen, waar watten, of keukenpapier vochtig ingedaan wordt en daarbij de bonen. Het geheel plak je dan op het raam en zo hebben ze veel licht en jij en je kinderen hebben er goed zicht op.

Tenslotte, dit zijn de knoflookplanten in ons kruidenhoekje. Verder staan er diverse kruiden, peterselie, selderij, bieslook, en nog iets dat ik vergeten ben.

Erachter de nieuwe schutting die we in twee dagen tijd plaatsten. De oude was met de laatste rukwind omgewaaid.
We leven nu min of meer in isolatie vanwege het Corona virus, maar voorlopig vervelen we ons, ondanks dat we ons moestuintje niet meer hebben, toch niet.

2 gedachten over “We gaan vrolijk verder, een beetje anders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *