Warm en droog voor de verandering

We fietsten met een vaartje naar de tuin gisteravond. Overdag is het daar geen doen nu, maar ’s avond is het er ook nog flink warm. Voornaamste doel was sla water geven, en in de kas de tomaten en peperplanten. Maar zoals dat gaat was er meer te doen.


Zoals: bonen plukken! Het duurde even maar dan heb je ook wat. We plukten 2 kilo. De grote courgette plant stikt van de bloemen, ik telde er meer dan twintig. Als dat allemaal courgettes worden …. Maar sommige bloemen vallen er ook af en dat wordt dan niets. Zo hield ik er ook een in mijn hand toen ik een foto maakte. Maar we hebben er toch altijd veel te veel.


Mooie kleur hebben ze.


De tomaten beginnen te kleuren. Ze groeien de kas bijna uit en de lathyrus staat de tomatenplanten bij het open raam op te wachten.


De asters bloeien en ik knip alles af om mee te nemen, de asters en de lathyrus. Ze gaan dan nog uitbundiger bloeien en dat is wat we willen. De vaasjes lathyrus met hun tere kleurtjes staan overal in huis en zijn prachtig. En geuren heerlijk! De uien hierboven blijven nog even staan tot het loof is afgestorven. 


De boel wat water gegeven, gefotografeerd, bonen geoogst en één klein courgetje, bloemen geplukt en nog wat onkruid gewied en toen weer op een vaartje naar huis, want het liep weer met straaltjes van me af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *