Tweede serie bonen


Vandaag was het niet erg warm (17°), maar wel erg vochtig. Alles groeit goed, zoals het hoort. De bonen zoeken al naar houvast aan de stokken. Jan heeft hier en daar weer wat bonen in de grond bij gestopt want hoewel we 5 bonen per stok hebben gezaaid zijn er lang geen 5 bij iedere stok opgekomen. De uien zijn flink gegroeid en door tegen en wind hangen ze wat scheef. Sla gaat ook prima, ik zal thuis in de bak weer wat zaaien. Bij de tweede rij stokken zaaiden we vandaag ook. Dat geeft dan een iets latere oogst waardoor we de hele zomer bonen hebben. Wortels en snijbiet groeien ook. Wat ook blijft groeien is het klaver. Het is klein en bijna onzichtbaar vanwege de schutkleur maar zodra de gele bloemetjes komen maakt het zaad en begint de cyclus weer, en die willen we graag voor blijven.


Jan zorgde nog voor wat voeding en we strooiden anti slakken korrels. De kruiden in het stukje bij de kas waren wéér opgevreten, en geef ik het maar op, ik ga niet de slakken voeren. Ik zet er tzt wel wat bloemen in.

De bloemen in het stukje grond bij de garages bloeien vrolijk, vandaag zag ik voor het eerst klaprozen.Tot slot nog een filmpje.

Een gedachte over “Tweede serie bonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *