Twee in één

Dit zijn 2 logjes in één. Door de verrassing van afgelopen maandag en andere bezigheden vergat ik een beetje melding te maken van de enorme bonenoogst!

De bonen wilden steeds maar niet groeien. We haalden er steeds maar een paar handjes af.

Jan begon te plukken en had daarvoor een emmer gepakt. Nogal overdreven vond ik en zei, pak dit bakje maar, die emmer is veel te groot. Haha! Hij was nog te KLEIN!!

Daar ben je wel even mee bezig! En het gekke is, je kunt zes keer langs de bonen lopen, bovenin kijken en laag bij de grond, tussen de staken door, en steeds vind je nog bonen die je de vorige keren compleet over het hoofd zag. Zelfs als je klaar bent, naar huis gaat, en nog één keer over je schouder naar de bonen kijkt, dan zie je er toch nog een paar hangen! Dan zie je het weer vanuit een andere hoek of het licht valt er ineens op.

En afgelopen vrijdag waren we weer in de tuin, een weer ging de emmer vol. Dus de vriezer wordt gevuld, de dochters worden voorzien, en de buren krijgen bonen. En we eten vaak boontjes. Wie lust er nou géén bonen? Ik vroeger, omdat mijn moeder er nootmuskaat overheen deed, en als ik iets vies vind ….. Maar nu wel!

Mijn tomaatjes doen het ook erg goed. Ook die vinden hun weg naar anderen want we kunnen er niet tegenop eten. De meeste struiken staan hier bij ons huis. We vonden ze aanvankelijk wat flauw van smaak. Maar inmiddels zijn ze heerlijk, ze moeten alleen niet te rood worden. Ze zijn klein, het formaat van een ei, passen zo mooi in een eierdoosje! 😁🥚🍅

De pepertjes beginnen ook vorm te krijgen…

Ik heb niet enorm veel bloemen, maar toch genoeg om te plukken en mijn handen aan vol te hebben als ik weer thuis ben. Alleen afgelopen vrijdag niet, want nadat de bonen allemaal afgewogen en in zakken waren gedaan, zei ik: waar zijn de bloemen? Ahum. Die stonden nog in de tuin. In water, dus dat zou wel goed blijven als het niet omviel.

De zaterdag (gisteren) erna fietste Jan de groenteman een rondje met wat we te veel hebben en haalde ook gelijk de bloemen op.

De oogst van maandag …

En die van vrijdag.

En de bloemen in de vaas.

Het was warm weer (25-30°) de afgelopen tijd, nu komt er wat koeler weer aan en misschien ook wat regen, en zal het wat minder hard gaan met alles.

2 gedachten over “Twee in één

  1. Geweldig en lekker! Jammer dat we geen buren zijn, bonen lusten we hier ook mèt nootmuskaat maar ook pittig met rijst, sajoer boontjes., heerlijk!
    Wat een eigenaardige tomaatjes maar ook die zullen vast best lekker zijn.

    • Sperziebonen zijn met zoveel dingen lekker. Wij eten ze ook met Sajoer boontjes boemboe (en daarbij Ajam paniki kip), en met kerrie (& met kip & rijst), en met satésaus (& kip & rijst) èn met kaas, en met niks! En in salade met veel knoflook en peterselie! Ik vreet ze nog rauw ook! 😆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *