Tomaten

Ik dacht, en dat was ook zo, maar één tomatenplant te hebben. Die had ik gekocht als plantje bij de Lidl, want helemaal geen tomaat is geen optie, en een heleboel tomaten planten, kon ook niet, daarvoor was het trauma van vorig jaar nog te vers! 🙁

Maar naast de Lidl-tomaat in de kas was iets gaan groeien dat verdacht veel leek op een tomatenplant, en dat is het ook.

Hij bloeit, dus binnenkort tomaten!

Het eerste rode tomaatje aan de Lidl tomaat

Maar als ik een paar asters ga afsnijden zie ik daar tot mijn verbazing óók een tomatenplant tussen staan! Die was me eerst helemaal niet opgevallen. Nu wel, nu hij gele bloempjes heeft. Ook een raadsel hoe die daar komt! Dus nu hebben we drie tomatenplanten! 🙂

Jan is aan de bovenste regionen van de bonen begonnen

Dit is de uiteindelijke oogst

Bonen - 1

De bonen die we nu oogsten: Mechelse trosjes. Ze zijn plat en erg lekker.

De bonen aan de tweede rij stokken zijn een andere soort, dat zijn deze. Daar zitten flink wat bloempjes in. We moeten daar wat bonen bijzaken, want er zijn er niet genoeg opgekomen.

De bonen aan de tweede rij stokken zijn een andere soort, dat zijn deze. Daar zitten nu al flink wat bloempjes in. We moeten daar wat bonen bijzaaien, want er zijn er niet genoeg opgekomen.

Wat kruipt daar door het bonengewas?

Ja hoor, de eerste courgettes zijn plukrijp!

De mand wordt aangevuld met drie courgettes.

De lathyrus en de tomaat kunnen elkaar bijna een hand geven.

Wonderbloemen heten ze. Waarom? Misschien omdat ze de bloempjes (hardroze en geel) vaak stijf dichthouden, ook als de zon schijnt? Of omdat ze zich zo gemakkelijk voortplanten? Deze zijn gewoon uit zichzelf opgekomen, uit zaad van de planten van vorig jaar. Of omdat ze bijna droog kunnen staan? Want deze staan praktisch onder een afdak.

img_0457.jpg

Van de slaapmutsjes zou je een leuk time-lapse filmpje kunnen maken, want ze sluiten bijna waar je bij staat.

Éen albino!

Ik pluk de lathyrus en kan niet nalaten er steeds even aan te ruiken. De mand wordt aangevuld met lathyrus en asters.

Wortels, snijbiet, rucola…

We gaven alles, op de ui na, water, haalden nog wat (klaver) onkruid weg en vertrokken met ongeveer 1,5 kg bonen, drie courgettes, een bos lathyrus en asters en twee tomaatjes.

Een gedachte over “Tomaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *