‘T is weer voorbij die korte zomer…

Ja, het is alweer over. Helaas! Het kan aan mij liggen maar ik vond het erg kort. We begonnen laat in de tuin, maar sowieso lijkt mij dat deze zomer kort was. En ik hou zo van eindeloze warme zomers. Van die zomers dat je ernaar gaat verlangen een trui aan te doen omdat de zomerkleding begint te vervelen.

Onderweg naar de tuin klonk er iets vreemds van rechts achter. Lekke band. Halverwege bij een benzinestation verwisseld, er bleek een schroef in te zitten.

We gingen de laatste bonen plukken:

Het is echt einde verhaal.

In de kas hangen aan de enige plant die iets doet, een stuk of 8 pepers. Die mag ik wel niet vergeten te oogsten.

Ik vroeg me net af waar ons tuinpoesje was toen hij of zij opeens opdook. Het geritsel in de bonen was natuurlijk reuze spannend en ze dook er vol in, ging liggen rollenbollen tussen de struiken en greep onze handen beet!

Even later moest ik wegspringen…. een kikker sprong uit de bonenstruiken! šŸ™

Een emmertje bonen was de laatste oogst.

Nou dat was het dan weer! Jammer dat het alweer voorbij is. Straks alles eruit halen en later de boel weer omspitten en gereed maken voor volgend jaar. Ik hoop tenminste dat we volgend jaar nog kunnen tuinieren. En aan de andere kant ook niet want dat zou betekenen dat het huis (plus de rest) verkocht is. En dat mag wel eens na 9 jaar.

Eerst nog even de huurder eruit zien te werken, hier blijkt ook weer dat je niemand kunt vertrouwen, niemand. Dat zal ik dan ook nooit meer doen.

Een gedachte over “‘T is weer voorbij die korte zomer…

  1. oh dat klinkt niet erg prettig wat de huurder betreft. Wij hebben er ook eentje, die hopelijk binnenkort geen rare fratsen uit gaat halen. Ik vind de herfst ook wel weer fijn, zeker met dit weer..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *