Ruim twee weken later…

Zondag, 27 mei:

Zaternacht thuis van vakantie, zondag gauw gaan kijken bij de tuin. Dat viel niet tegen. Alles was opgekomen, op de bloemen na.

Een mooi rijtje krulandijvie, rucola, worteltjes (niet zo heel veel), uien snijbiet en bonen. Vooraan de courgetteplanten die al bloemen hebben.

Het was te warm om iets te doen. We zagen wel dat er onkruid staat dat weg moet.

Krulandijvie.

Eerste serie bonen.

De sla in de kas heeft twee weken zonder water overleefd!

Woensdag, 30 mei:

Vandaag vond ik het ook te warm, maar we moesten nu wel wat doen. In de tijd dat we weg waren had het wel een paar keer geregend, maar het was ook erg warm geweest. Dat was het ook toen we thuiskwamen en het is nu nog te warm. Wel is er zondag en gisteren een flinke bui gevallen. Dus genoeg vocht.

De bonen waren al wat verder opgeklommen. Bij iedere stok waren 6 zaden gezaaid maar die waren niet overal opgekomen dus heeft Jan wat bijgezaaid. Ook heeft nu hij bij de andere rijen gezaaid.

Ik haalde wat onkruid weg en snoeide de blauwe regen, die nu echt uitgebloeid is. Hij groeide in de bonenstaken, dat is de bedoeling niet.

Daarna had ik het weer zo warm dat ik er even bij ging zitten, in de schaduw.

Ik zat naast waar de margrieten en de wonderbloemen zichzelf hebben uitgezaaid. Zondag was ik daar ook gaan zitten, kennelijk naast of op een mierennest. Ik werd snel aangevallen door die bijtgrage rode monstertjes.

In de kas was het niet te harden, ik gaf het spul water en vluchtte naar buiten. Ik strooide nog wat koffiedroes wat wij altijd verzamelen, rond de planten en ook in de tuin. Dit houdt slakken tegen (hopen we…). Het onkruid haal ik er op een koele dag wel weg.

Ik maakte nog wat foto’s… oa van Jan die die de boontjes bijzaaide en wat snijbiet, hij kan er beter tegen dan ik. Ik had het helemaal gehad.

Thuis gelijk onder de douche! En nu maar hopen dat de ergste hitte snel voorbij is!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *