Rare zomer

Het is een rare zomer. Vandaag stormt het zo hard dat de takken uit de bomen vliegen! Ook uit onze bolcatalpa bij ons huis, en hij was net zo mooi! In de moestuin kan er niet veel gebeuren want het ligt onder de dijk, dus veel wind komt daar nooit. Zo’n zomerstorm schijnt maar eens in de vijf jaar voor te komen.

IMG_0760

Alina was mee!

IMG_0768 

IMG_0691

Voorlopig kan ze nog niet meehelpen!

 We zijn er momenteel meer bezig met herstel- en schoonmaak werkzaamheden. In de tuin is niet veel te doen. De garage is voorzien van een nieuwe daknok-rand, Jan mest de garage nu uit, en het lijkt wel een broeikas van ratten te zijn geweest! We pakken meestal alleen het tuingereedschap dat daar staat, de maaimachine of een kruiwagen en verder staat er veel troep dat nu uitgezocht en zo nodig weggegooid wordt. De gehele schuur moet ook aan de buitenkant opnieuw gebeitst worden. Hopen dat nu de woningmarkt aantrekt, er toch iemand komt die interesse heeft om het te kopen.

IMG_0698

Te koop: woonhuis, grote geĆÆsoleerde schuur met twee ingangen, chalet met kookgelegenheid en toilet, moestuin, glazen kasje, grote schuur met twee garages en paardenstallen. Wei. Ca 3000m2 grond.

Afgelopen week hebben we een paar keer bonen geplukt. Het is nu al te veel om zelf op te kunnen eten. Invriezen is me niet goed bevallen, dus denk dat ik dat niet meer doe. Dus weggeven.

IMG_0843

IMG_0844

IMG_0849

Ook zijn er kleine courgettes. Vorig jaar hadden we enorme joekels, misschien is dit een andere soort, of moeten ze nog groeien.


IMG_0800

Snijbiet

In de kas staan twee tomaten planten en twee watermeloenen.

IMG_0857

IMG_0856

 Alles bloeit en de tomaten hebben ‘al’ een tomaatje, ter grootte van een erwt.

Tuin - 27

De laatste oogst, gisteren.

 

2 gedachten over “Rare zomer

  1. Ja lijkt me erg leuk, met Alina naar de tuin. Maar weet niet hoe lang wij dit nog kunnen doen. De bonen zijn heerlijk, de snijbiet ook, en alles eigenlijk! šŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *