Opening van het seizoen!

Vandaag, 17 april 2014, een mooie dag, rond de 18 graden en zonnig. We togen met de paprika, tomaten, uien, lathyrus, courgetteplantjes plus de doos met zaden naar de tuin.

DSCN4387

Dat zag er zo uit toen we kwamen…

DSCN4403

….en zo toen we gingen.

Er was toch wat onkruid gekomen en het is zaak dat eerst weg te werken. In de kas plantte ik de opgekweekte paprikaplantjes, Red Skin en Madame Jeanette. Naast de kas plantte ik de “Wonderbloem”, een bloem met kelkjes, en 3x lathyrus. Bij het boogje stond nog een petunia van vorig jaar, te bloeien, maar was niet mooi meer dus ging weg. Daar kwamen nu ook lathyrusplantjes en een “wonderbloem”. Rechts van het boogje staan nog stokrozen van vorig jaar.

Naast de kas hadden zich de Kreteense margrieten (zaad meegnomen van uitgebloeide bloemen op Kreta) zelf uitgezaaid en waren opgekomen en al uitgegroeid tot flinke struiken vol knoppen en al een enkele bloem.DSCN4402

Erachter zijn de wonderbloemen te zien en bij de bamboestok de lathyrus.

DSCN4400

De paprikaplantjes in de kas.

We zijn een paar uur bezig geweest, al het onkruid is weer weg. Tussendoor hebben we de kleibonken zoveel mogelijk fijn geslagen, maar dat moet nog beter gebeuren, en daarna kan er gezaaid en geplant worden.

De foto’s zijn aan te klikken en dus op groot formaat te bekijken.

P.S.
Kijk trouwens eens hier hoe het er vorig jaar uit zag, 15 mei konden we pas zaaien en wat was het nog kaal!! Dit jaar is de natuur een maand vroeger dan ‘normaal’, vorig jaar een maand later.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *