Nog steeds tuinweer

We fietsten even naar de tuin om bloemen te plukken en in de kas water te geven. De ergste hitte van 30Ā°+ is gelukkig voorbij en er is  ’s nachts een bui gevallen, maar het is nog steeds mooi warm weer. 


Er is iets dat mijn tomaatjes wel lekker vindt. Een muisje? Schattig hoor, jammer dat ik het niet kon zien. 

Ik knipte wat takjes van de tomaten weg en bond de zware takken omhoog. Daarbij gebruikte ik het raam, ik bond de takken met een touw aan het aan het uitsteekding van het raamuitzetding. (Geen idee hoe die dingen heten…. šŸ˜€ ). Terwijl ik ermee bezig was klapte het raam ineens met een klap dicht. Het schampte net naast mijn vingers. Het had niet veel gescheeld of ik had een vingerkootje minder gehad. Het raamuitzetding is nu kapot en ik heb een plastic bakje tussen het raam gezet om open te houden. Tot Jan iets beters heeft verzonnen. 


Niet scherp want ik moest flitsen vanwege het tegenlicht. En ik moest mij in rare bochten wringen om de camera voor de peper te krijgen. 

Het ene pepertje begint te verkleuren. Het is een schrale oogst van deze plant, maar wie het kleine niet eerst …. Bovendien kunnen de andere planten nog pepers geven. Als het nog maar even warm blijft. In de tuin (thuis) in de bak groeien ze goed! 


Die ronde vind ik fascinerend, wat zou dat worden? Ik zag een dikke hommel als het ware opgeslokt worden door een Leeuwenbekjs. Hij wurmde zich in de ‘bek’ en was helemaal uit zicht. 

Na het plukken van de bloemen ging ik eens even bij de courgettes kijken. Ik zag geen vruchten en fotografeerde de mooie bloemen.


Het is echt een jungle en ik moest wat bladeren wegsnijden om bij de bloemen te komen.  Toen zag ik dit: 


Die hadden we over het hoofd gezien! We hebben ‘m niet mee naar huis genomen. We hebben er nog een paar liggen. Courgettes kun je best een tijdje bewaren, buiten de koeling. 


Dit zijn twee aan elkaar geplakte foto’s, waar de omvang van de twee courgette planten te zien is.

 Jan snoeide nog wat weg en haalde wat onkruid weg en toen fietsten we weer naar huis. 

Met een paar tomaatjes en veel bloemen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *