Misschien toch nog tomaten?

De tomatenplanten in de moestuin zijn dus allen ziek geworden (Phytophthora) en zijn gerooid. Erg jammer omdat ik er veel werk aan hebt gehad. Erg leuk werk, maar het is toch jammer dat dat dan niet bekroond wordt met een mooie oogst rode tomaten.
Nu hebben we bij ons huis een klein stukje tuin dat we voorgaande jaren vooral gebruikten voor peterselie, basilicum, selderij en dergelijke. Omdat ik wat planten over had die ik thuis uit zaad had opgekweekt, heb ik die daar ook neer gezet. Tot dusver doen die het goed, er hangen mooie, nog groene, tomaten in.
IMG_5311.JPG

IMG_6727.JPG
Ik kan het hier ook beter in de gaten houden, een beetje droog schudden na de zoveelste hoosbui (net weer een), beter opbinden, dieven enzovoort. En mocht de ziekte hier ook toeslaan, heb ik dat veel sneller in de gaten dan in de moestuin waar we twee Ć  drie keer per week komen.
Op hoop van zegen!

Een gedachte over “Misschien toch nog tomaten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *