Lente?

Het is nog steeds geen winter geworden en ik ga er vanuit dat die ook niet meer komt. Het heeft niet gevroren, er is geen sneeuw gevallen. Nu mag het van mij heel snel warmer worden zodat we aan de slag kunnen.

Intussen ben ik begonnen met zaaien, in potjes en volgens de Deno-methodeĀ (hier een filmpje) tussen papier. Op deze manier leg je zaden tussen vochtig papier, bij voorkeur koffiefilters, (die had ik niet in huis, dus de eerste zaden zijn in keukenpapier ontkiemd) en in een zakje. De zakjes met zaden zet je vervolgens in een bakje op een warm en donker plekje. Ik heb ze bovenop de verwarmingsketel gezet, in een ruimte waar ook mijn wasmachine en droger staan en voor warmte zorgen.

Paprikazaadjes gekiemd tussen vochtig papier

Paprikazaadjes gekiemd tussen vochtig papier

De paprikaplantjes tien dagen later

De paprikaplantjes tien dagen later

Toen het eerste begin van een blaadje zichtbaar was heb ik de plantjes voorzichtig uit het papier gehaald en geplant in zaai/stekgrond. Omdat het tussen papier zaaien een succes bleek ben ik verder gegaan en heb zo ook wat lathyrus zaden gezaaid. Of dat echt nodig is, om het op deze manier te doen weet ik niet, maar wilde het uitproberen. De zaden zijn vrij groot en vielen naar een hoekje, maar ontkiemden wel. ze staan inmiddels ook in potjes, en verder heb ik een aantal zaden rechtstreeks in zaai en stekgrond gezet en nog even in een donker hoekje onder glas, en ook die zijn opgekomen. Die heb ik wel gauw in het licht gezet want de steeltjes werden al veel te lang. Inmiddels heb ik Madame Jeanette paprikazaden (hele scherpe paprikas) in de koffiefilters gezaaid.

In de vensterbank, paprikaplantjes en lathurus

In de vensterbank, paprikaplantjes en lathurus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *