Laatste tuinlogje … 😢

Het huis is verkocht en daarmee komt er ook een eind aan ons moestuintje. Dat het huis verkocht is, is fijn, dat hadden we 12 jaar geleden al gewild, maar de crisis gooide roet in het eten en er zat niets anders op dan wachten op betere tijden. En ondertussen  verhuurden we het huis en de wei. De volgende die roet in het eten gooide was de huurder die er probeerde een slaatje uit te slaan. Een advocaat moest eraan te pas komen en een rechter. En na het verlies van veel tijd en energie, veel geld, en het vertrouwen in iemand die zich voordeed als vriendin, was het huis weer  van ons en werd het te koop gezet.

Het liep direct storm en het is inmiddels verkocht, op voorwaarde van..

Per 1 mei verandert het van eigenaar. Tot die datum hebben we de tijd om alles weg te ruimen wat we er nog hebben staan en vandaag begonnen we maar eens met de kas.

In de kas stonden alleen nog wat peperplantjes. In eerste instantie dacht ik de pepertjes eraf te halen en thuis te drogen, maar na er vijf te hebben geplukt, dacht ik, ach wat, weg ermee.
Dus ze verdwenen in de groenbak.

De kas zelf was snel leeg en opgeruimd. Makkelijk als je het meeste kunt weggooien.

Jan nam nog wat maten op en veegde de boel, gewoontegetrouw, hier en daar aan. En ik liep wat rond en maakte foto’s.
Van de sneeuwklokjes aan de dijk.

En langs de sloot.

Paddestoelen op de boomstronk…

Het eerste crocusje…

Het paard die binnenkort ook moet verhuizen…

En nog een en nog een paar. Paarden hebben van die lieve zachte bekkies, en dit is een lief paard. Hij vindt ons ook lief want we nemen altijd wat lekkers voor hem mee.

En van de blaadjes van de haagbeuk waar de zon mooi doorheen scheen…

En van een nest in de bolesdoorn (denk ik).
Het was prachtig weer, lekker zonnetje, 10°. Wel af en toe harde windvlagen.

Het is jammer dat we komend voorjaar niet meer kunnen beginnen in de tuin. Ik ga het missen. We konden er uren doorbrengen, ieder bezig met zijn eigen ding, in de hitte soms want het kan er flink heet worden ‘s zomers onder de dijk, maar altijd met plezier. We zaaiden en waren verrukt als we een groene waas zagen van piepkleine sprietjes als het opkwam. We knipten, bonden op, ruimden op, we oogsten en kwamen met tassen vol groenten en bloemen thuis. Maar het voornaamste was de rust. De frisse lucht, het buiten zijn. Het hoofd leeg maken.

Ik ga me nu bezig houden met het tuintje bij ons huis. En de planten in huis. Vroeger, lang geleden, stond mijn huis vol planten. Ik was een uur bezig alles water te geven. Dat is al lang niet meer, maar ik ga dat nu weer een beetje oppakken. Ik heb een aantal Monstera Monkey Masks staan en ga deze stekken.

In de tuin ga ik het weer volzetten met klaprozen in allerlei kleuren en andere bloemen. En wat kruiden. We hebben knoflook staan dat komende zomer geoogst wordt.
En aangezien het toch geen echte winter is, mag het van mij nu gewoon doorzetten en gaan zomeren.

 

3 gedachten over “Laatste tuinlogje … 😢

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *