Het voorwerk

Het is nu hoogste tijd om binnen te gaan zaaien. Eerst ben ik begonnen met zaden tussen vochtig papier en in een plastic zakje op een donker plekje te ‘zaaien’. Moeilijk kiembare zaden kiemen dan makkelijker en sneller. Dit is de ‘Deno methode’. Ik deed dit op 1 maart. 

Om ze rechtop te laten staan hing ik de zakjes aan een satéprikker, zoals paling te roken wordt gehangen. Op ieder zakje een sticker met de inhoud en de bak weggezet in een donker warm plekje. Bij ons is dat het hok waar zich de cv ketel bevindt en de wasmachine en droger. Lekker warm en donker.

Vandaag, 9 maart, heb de de zaden die het verst in ontwikkeling waren geplant. Dat waren de zonnebloemen en de watermeloenzaden. 

De zonnebloemen hebben er al flink zin in en groeiden het zakje al uit. 

Die staan nu in een bakje in de vensterbank. Binnenkort wordt het aangevuld met andere zaden die al wortels hadden maar nog geen blaadjes. 

Het was heerlijk weer vandaag en vooral gisteren! Afgelopen week hebben we in de tuin bij de moestuin flink gesnoeid. 

Dat was lang niet gedaan, huis plus te snoeien bomen en struiken zouden verkocht worden, maar dat lukte natuurlijk niet, crisis. Het huis met tuin wordt verhuurd. De moestuin plus kasje plus een garage plus toegangspad hebben wij. De rest van garage plus stal met wei is verhuurd. Deze bomen vallen dus nog onder ons. Hopelijk voor het laatst dat we het doen en kunnen we, voor het weer gesnoeid moet worden, de sleutels overdragen aan een koper. Iemand interesse? 😀

Het is toch veel meer werk dan je denkt. Het snoeien van die bolacacia’s is lastig vanaf dat trapje. En het verwerken van alles dat eraf komt, daar ben je ook even zoet mee. 

Maar het was heerlijk weer en het knapt er lekker van op. 

Hopelijk zet het mooie weer door en hebben straks een lekker lang tuinseizoen. Ik kijk ernaar uit! 🙂

2 gedachten over “Het voorwerk

  1. Hier was het nog steeds koud, zeker lang geen 15 graden hoor. Ja dat gesnoei dat houdt nooit op hè, zeker zulke knotten zijn veel werk, die heb ik niet (meer) 😀

  2. Een week later laten die paardenlui een (veel te grote) wagen komen om mest en stro op te halen en die pakt in de bocht een bolacacia en struiken mee. Die boom had dus niet gesnoeid hoeven worden en ook de struik niet. Stel sukkels. Klaar ben je ermee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *