Het groeit!

Vanmiddag fietsten we even naar de tuin. Jan was afgelopen week een keer alleen gegaan om onkruid te verwijderen. Ik niet want ik was opeens geveld door een vreemd virusje. Dat ik het de vorige keer zo warm had en geen energie had kwam daar dus ook vandaan. Ik ben weer opgeknapt en we gingen eigenlijk naar de tuin om foto’s te maken. Maar ja, dan zie je hier weer wat onkruid hier en daar en blijf je hangen…

Van beide kanten. Het ziet er mooi uit. Alles groeit goed.

De courgettes maken al vruchten. We kunnen over een paar dagen al oogsten. Aan een plant hebben wij zelf eigenlijk al te veel, dus we gaan ze maar klein oogsten. Maar bij warm weer zijn het net ballonnen die opgeblazen worden en zijn ze ineens loeigroot.

Het blad is wat gevlekt, ik weet niet of dat door de regen komt of dat het meeldauw is. Ik denk door de regen.

Krulandijvie.

De rucola schiet al in de bloei. Dat gebeurt ons nou ieder jaar. We zijn gek op rucola, de geur alleen al, maar het lukt ons niet mooie kleine blaadjes te krijgen, en het schiet al in de bloei voor we er erg in hebben. Ik ga me er eens in verdiepen.

Worteltjes. Er is niet veel opgekomen. Links ervan uien en rechts de krulandijvie.

De bonen zijn al druk aan het klimmen! Prachtig gezicht altijd.

We hebben de strijd tegen het onkruid voor vandaag weer gewonnen. Vooral dat roodbruine kleine klaver met de kleine gele bloempjes blijft komen. En je ziet het haast niet want het heeft bijna dezelfde kleur als de aarde.

Dit zijn bramenstruiken die staan een eindje verderop, vreselijk spul eigenlijk want ze maken meterslange takken met akelig scherpe stekels, en zijn echt on-uit-roeibaar. Maar ze hebben wel mooie bloempjes.

Dit komt ook uit zichzelf op, hoe het heet weet ik niet.

De Kreteense margrieten komen ook ieder jaar vanzelf weer op.

Alle (ontdekte) onkruid is weer weg. We kunnen naar huis, vocht aanvullen!

Oh, daar zie ik nog een onkruidje! 😀

(Ik vergat nog te melden dat we wat krulandijvie en wat rucola afsneden en mee naar huis namen. De krulandijvie is erg lekker in de salade. )

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *