Het gaat goed!

We waren een paar dagen naar Terschelling geweest en ook alweer een paar dagen thuis maar vanavond pas puf om naar de tuin te fietsen.

Het viel niet tegen! De meeste bijgezaaide bonen waren opgekomen!

De snijbiet staat er mooi bij!

De tomaatjes gaan goed. Niet enorm veel maar ze zien er goed uit. Ik heb wat gediefd en opnieuw opgebonden.

We hebben een tuinkatje die ons vrolijk komt begroeten. Een rank zachtaardig poesje! Gezellig.

De worteltjes zijn opgekomen.

En de prei!

Ik kon eindelijk weer eens een behoorlijk bosje bloemen plukken!

In het kasje is nog niet veel (pepers) opgekomen. Sommige soorten kwamen vorig jaar helemaal niet op, ik dacht: ik probeer het nog een keer. Als het nou weer niets wordt ga ik andere soorten proberen. Gewoon voor de fun, want voor de consumptie is het niet nodig, in de vriezer ligt nog genoeg voor een paar jaar.
Vorige keer was ik nog vergeten te vermelden dat ik eerst één en later nog twee courgettes had geplant. Die zijn allen opgevreten door slakken. (Denken we) Misschien heb ik thuis in de bak nog een staan, die kan ik nog proberen. En anders maar geen courgettes dit jaar.

Al met al waren we dik tevreden. Het begint eindelijk op een tuin te lijken. We wiedden nog wat onkruid en fietsten toen weer naar huis. Het was nog steeds warm in het deel van de tuin waar de zon nog staat. En ik ben nog een beetje geradbraakt van vier dagen op Terschelling fietsen, tegen duinheuvels op met tegenwind en (later) door de regen.
Nu kan het allemaal lekker gaan groeien. Thuis in de tuin heb ik ook tomaten, ben benieuwd hoe ze gaan smaken. We hebben het zaad uit Griekenland meegenomen. En daar zijn de tomaten heerlijk! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *