Groei en bloei

Bijna een maand verder, en daarvan zijn we twee weken weg geweest. Toen we gingen was er nog niets te zien, bij thuiskomst bleken vooral de bonen al hele planten. Dankbaar spul die bonen!DSCN4749

De courgettes bleken verdwenen. 🙁 Slakkenvraat? Ik heb nog wat zaadjes in de kas, tussen de paprika’s in de grond gestopt, ik wil wel courgettes dit jaar! Die paprikaplantjes groeien niet erg hard! Desondanks zit in het voorste plantje een bloemetje. Dat worden mini paprikaatjes!

Ook heeft iets of iemand aan de slakroppen zitten vreten en wij verdenken een kip ervan. Sinds een paar weken wandelt er weer een kip rond die er niet over piekert te vertrekken, want hij krijgt voer van de lui die de wei huren en paarden hebben. We hebben ze vriendelijk doch dringend gevraagd daarmee te stoppen. Potverdorie, wij doen toch niet ons best voor een kip?!

DSCN4752

Een rij uien, de eerste groeit wel, maar langzaam en de andere rij doet het slecht. Ik denk dat we beter pootuitjes kunnen planten, net als vorig jaar. De snijbiet is ook boven de grond, ziet eruit als pluksla. Zal nog flink moeten groeien.

En ik zag een mooie vlinder op de margrieten.

DSCN4755

Een gedachte over “Groei en bloei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *