Gezaaid en geplant

DSCN4574

We hebben op 30 april (dit jaar voor het eerst geen koninginnedag) geplant en gezaaid, en vandaag, 2 mei zijn we verder gegaan. Wat hebben we tot dusver in de tuin gezet? We zijn rechts bij het poortje begonnen deze keer.

Er zijn zes rijen sperziebonen gezaaid, ik heb een rij rode uien geplant die ik thuis uit zaad had opgekweekt, en Jan heeft twee rijen snijbiet gezaaid. En heb ik zes kropslaplantjes uit zaad opgekweekt achteraan gezet. Dat was woensdag. Gelukkig stond alles er nog, geen slakkenvraat!

DSCN4590

Vandaag hebben we naast de snijbiet een rij wortelen gezaaid. Maar omdat het vorig seizoen van die rare gedrochten geworden waren,

20130730-165436.jpg heeft Jan bedacht om nu een diepe geul te graven, deze te vullen met potgrond gemengd met fijngemaakte tuinaarde en daarin het zaad gestrooid. Eens kijken of ze nu netjes naar beneden groeien! Anders hebben de paarden weer lekker veel te snoepen!

DSCN4587

Ik heb toen weer een rij rode uitjes geplant (het zijn nog maar sprietjes), daarnaast is een rij kroten gezaaid, een rij winterprei en een rij bosuitjes. Dan een rij pluksla, gemengd, dus groen en rood. Daarachter heb ik een rijtje tomatenplantjes (Moneymaker) gezet, in de luwte, hoop dat ze het er doen. En helemaal bij de kas drie peterselieplanten. En in de kas had ik al eerder paprikaplantjes gezet (waaronder Madame Jeanette), en achter in de tuin staan vier courgetteplanten. En in de kas heb ik nog wat tomatenplantjes in een emmer tuinaarde gemengd met potgrond gezet, ik had even verder nergens ruimte.

DSCN4593

Er is nog wat ruimte over. Over een paar weken zaaien we nog wat rijtjes sperziebonen (lage) net als die we woensdag zaaiden. We gaan volgende week twee weken met vakantie, in de tussentijd zal Malou eens langskomen en in de kas wat water geven.

Op de eerste foto de margrieten van Kreta, later zag ik dit beestje op een bloemblaadje zitten:

IMG_7589

De margrieten doen het prachtig!

En zo ligt het er nu bij. Wachten op wat er komt ....

En zo ligt het er nu bij. Wachten op wat er komt ….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *