Geen groei

Het is getob in de tuin. Terug van vakantie verwachtten we dat de bonen allen te zien zouden zijn, maar helaas. Slechts hier en daar was een boon boven de grond uitgekomen. We hebben bijgezaaid, daar kwam niets van op. Toen bij de andere stokken gezaaid en daar is nu 1 boon van opgekomen. Heel vreemd. Het is heel warm, de afgelopen dagen rond de 35°, maar we hebben tussentijds wel water gegeven.

Vandaag was het een beetje minder heet. We hebben opnieuw bonen ingezaaid. De grond los gemaakt en vermengd met zand, en het geheel afgedekt met stro, tegen de slakken.

Op hoop van zegen!

De uien groeien goed, de bloemen komen ook allemaal en de snijbiet hebben we al een keer geoogst, maar is nu gatenkaas, dankzij de slakken (?).

Dus erg vrolijk worden we niet van de vordering gen in de tuin. De broccoli groeit goed, ik heb er vandaag wel twee verwijderd, daar zat geen groei in, ook dankzij vraat. Maar vooralsnog is het vooral blad, er vormt zich nog geen broccoli.

De bloemen doen het overal wel goed. Veel klaprozen, ‘Kreteense’ margrieten, hier en daar een oostindische kers, slaapmutsjes….

Courgette

De courgettes groeien wel, als plant, maar we hebben nog geen courgette kunnen oogsten, ook al zo vreemd na al dit warme weer.

In de kas staan twee tomatenplanten, buiten de kas ook twee en bij ons huis staan er een stuk of 7, 8. Hier en daar zijn al kleine tomaatjes te zien. In de kas staan ook wat peperplantjes, die groeien langzaam. Nadat ik al veel leeuwenbekjes heb geplukt en mee naar huis genomen, zijn de planten inmiddels erg lelijk geworden. Roest op de blaadjes en dikke harde stelen. Ze waren overgebleven van vorig jaar. Die heb ik er op één na uitgetrokken.

Jan heeft een paar dagen geleden de asters gekopt, omdat ze dat bossiger zouden worden.


Al deze papavers, en klaprozen staan thuis in de tuin en bij de moestuin.

 

2 gedachten over “Geen groei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *