Fijn!

Vandaag eindelijk weer naar de tuin. We waren twee weken met vakantie geweest, maar sowieso hadden we niet veel kunnen doen. De tuin was omgespit en de volgende stap was de kluiten fijnmaken en daarna zaaien.

Daar was het vandaag ideaal voor. Gisteren heeft het lekker geregend, waardoor de kluiten nog vochtig waren en uiteenvielen als je ze maar aanraakte.  Jan ging vooruit, ik kwam wat later. Toen ik kwam schrok ik een beetje van het onkruid.

  

We gingen maar eens snel aan de gang. Het was lekker weer, een graad of 15 en de zon scheen regelmatig tussen de wolken door. In de middag zou het weer gaan regenen.

Na een uurtje of twee gebukt onkruid wieden en de boel omrubbelen en aanharken, zag het er zo uit: 
De groene frutseltjes die er nu nog staan zijn kropjes sla, die hebben zichzelf uitgezaaid. We hebben het maar laten staan, dan hebben we straks al een vroeg sla oogstje! Verderop staat de winterprei nog en daarachter knoflook. 

Er stond al een Kreteense Margriet te bloeien! Ook zelf uitgezaaid.  

 We komen net van Kreta, daar staat het overal vol met deze bloemen en de geheel gele variant:
    Bermen en braakliggende terreinen staan er vol mee. Ik heb geen zaad meer meegenomen, ik heb nu eigen productie. 😉 Ik deel hier en daar wat uit, en omdat het zo makkelijk groeit, verwacht ik dat Nederland ook spoedig vol zal staan!

Hier, naast het kasje, staan de planten (meestal) in de schaduw, ze doen het daar ook goed. De potjes heb ik er neergezet om katten en eventueel honden te ontmoedigen daar hun behoefte te doen.  
We waren nog maar net thuis toen de eerste spetters vielen, en even later viel er weer een malse bui. Alles valt of staat met een goede timing! 😀

2 gedachten over “Fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *