Eerste rij bonen gezaaid.

Het was ineens weer mooi weer! Gister de hele dag regen en koud en vandaag weer lekker tuinweer. Omdat we bijna met vakantie gaan moesten de eerste rij bonen de grond in. Het zijn die in het rechter zakje, we hadden ze vorig jaar ook. Per stok 5 bonen, 12 stokken. Ze komen meestal  niet allemaal op. Eind mei of half juni doen we dan de andere stokken met de historische bonen, Mechelse tros.

Beetje kunstmest erbij en water en nu moet de natuur zorgen voor warmte en vocht.

Ik plantte de peperplantjes in de kas. Beetje te klein eigenlijk nog, maar omdat we er straks niet zijn, heb ik ze toch maar geplant. Ik heb er nog meer, die staan nu ook even in de kas gestald, net als de twee tomaten en nog een courgette die ook nog even op de reservebank in de kas zit.

De tomaten zet ik later in de tuin. Eerst nog wat groeien. Ik heb er vandaag al wel twee geplant, die wat groter zijn. Ik ga er eigenlijk vanuit dat er weer ziekte in zal komen, net als 2016 en ‘17. Maar tomaten zijn zo leuk, je moet ze echt vertroetelen, opbinden, dieven, het is een hoop werk, maar leuk werk. Dus nu maar hopen dat ze het goed blijven doen. Daarom heb ik straks slechts vier planten, dan is het minder dramatisch als er straks als ze bijna geoogst kunnen worden (zo geméén!) ineens zwart worden.

De rechter courgette heb ik vervangen door een ander exemplaar die in de kas stond te wachten. De vervangen plant was behoorlijk aangevreten door slakken (denk ik). Dit is dus de nieuwe op de foto.

Nog even een overzicht.

En ik maakte nog foto’s van bloemetjes en bijtjes, hommels en lieveheersbeestjes en paarden.

Een gedachte over “Eerste rij bonen gezaaid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *