Eerste bonenoogst

Op 2 juli waren ze nog zo groot (klein):

Een week later, gisteravond zo:

We gingen gisteravond water geven en keken ervan op hoe groot de bonen ineens waren, en zoveel! Dus we besloten dat we vandaag zouden gaan plukken.

Maar eerst even een filmpje die ik ook gisteravond maakte, een overzicht van wat er momenteel staat.

Alles is erg droog. Onder de snijbiet veel droge bladeren en ook bij de bonen. Die heb ik zoveel mogelijk weggehaald, het ziet er toch wat armoedig uit.  De uien liggen al plat, die kunnen nog even blijven liggen en kunnen dan de grond uit.

Ze zien er goed uit!

Dorre bladeren bij de bonen.

Dus maar weer met de gieter en de tuinslang aan de gang om alles alles van water te voorzien. Vandaag, dinsdag 10 juli, is het een bewolkte dag en een stuk koeler. Het wordt hierna weer zonnig en warm, dus een mooi intermezzo om even wat te doen.

Bonen plukken!😃

De eerste oogst viel niet tegen, we plukten bijna 2,5 kilo.

Wat zien ze er mooi uit!

We deden nog wat klusjes waar we anders geen puf meer voor hebben als het zo warm is, zoals wat snoeien en opruimen en Jan strooide nog wat kunstmest.

En ik maakste nog wat foto’s her en der.

De eerste roze wonderbloem gaat bijna open….

En de gele…

Er bloeien al wat leeuwenbekjes. De rest is goed aangeslagen en groeit dapper door in deze barre tijden  aan droogte en hitte.

De knoflook die ik bij ons huis had gezaaid heb ik een paar dagen geleden geoogst:

Binnenkort een lekkere salade van eigen sperziebonen (gekookt en afgekoeld), met eigen peterselie en eigen knoflook. Lekker veel van beiden. Een gewone dressing zoals bij groene salade. Lekker!😋

 

 

2 gedachten over “Eerste bonenoogst

    • Het wonderlijke aan de Wonderbloem is dat de bloemen pas opengaan als de zon weg is. Dan zijn het best mooie bloemen. Overdag houden ze hun bloempjes dicht. Beetje flauw hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *