Eerste bonen!

In de hele warme periode viel er ook geen spat water en fietsten we iedere avond naar de tuin, om water te geven. Eigenlijk zou er een paar uur een sproeier moeten aanstaan, maar dat is niet te doen als je er niet bij woont, dus gingen we aan de slag met tuinslang en gieter.


Desondanks doen de boontjes het goed, deze foto is van vorige week, en gisteren konden we de eerste keer oogsten.

  
 Verder is het tobben met de tuin, er is veel niet opgekomen. Dus hele kale plekken in de tuin.
Één boon wil graag wat hoger, op de een of andere manier is er een klimboon tussen gekomen. Ik heb er maar een stok bij gezet.   

 Wat het wel doet schiet nog voor we kunnen oogsten in de bloei. De sla kunnen we weggooien, de rucola bloeit ook. Die heb ik er gisteren wel uitgeknipt, hopelijk wordt het nog wat. De wortels doen niets, op een paar na. De bloemen in de hoek doen het wel, dat zijn wilde bloemen, de asters zijn nog zo klein, hoop dat het nu een beetje opschiet. 

Links de twee courgetteplanten. Daar lijkt weinig fout te kunnen gaan, we konden al twee (kleine, ca 20 cm) kunnen oogsten.


 In het kasje bloeien de (twee, meer past er niet in en buiten durfde ik niet aan, gezien de ellende van vorig jaar) tomatenplanten en ook de watermeloenen groeien hard.
 Buiten staan in de koker ook nog een paar watermeloenen en één die ik ernaast gezet heb. Ik ben heel benieuwd of er deze zomer watermeloen gegeten kan worden.


Gelukkig doet de snijbiet het wel goed en kan over een paar dagen ook voor het eerst geoogst worden.  
  
Ik haalde de knoflook uit de grond, Jan oogste de boontjes, en ik nam wat van de doorgeschoten sla mee, maar die heb ik thuis alsnog weggegooid. De bonen konden vandaag gegeten worden.

Vandaag heeft het de hele dag geregend. In de loop van de week wordt het weer warmer er ik hoop dat het de tuin inspireert om eens lekker te gaan groeien.

 

Een gedachte over “Eerste bonen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *