Een zomerse middag in de tuin

Het mag dan wel 16 september zijn, maar het was een warm dagje. Ik deed mijn halve broek aan en we stapten op de fiets. In de tuin is het altijd nog warmer.
IMG_5645.JPG
Onder de notenboom liggen een paar schapen van de buren te chillen.
Wat hadden wij te doen? Jan snoeide wat takken van het groen achter de tuin weg, woeddewiedde wat onkruid en oogstte een deel van de bonen. Ik oogste oogstte een ander deel van de bonen en knipte bloemen en vond nog vier courgettes in de wirwar van takken en bladeren.
We denken steeds dat het nu wel snel afgelopen zal zijn met de bonenoogst, maar weer ging het mandje bijna vol.

IMG_5626.JPG

IMG_5627.JPG
Het eerste bed zal nu wel klaar zijn, dat ziet er lelijk uit en er komen geen bloemen meer in, dus geen bonen. In het tweede bed, dat later werd ingezaaid zou nog best wat van af kunnen komen. Gelukkig zijn we gek op bonen, anders onze kinderen wel!
De asters en Leeuwenbekjes bloeien weelderig. Ik knipte er zoveel af dat ik thuis nog een heel karwei had ze allen in vazen te zetten!

IMG_5628.JPG
We stapten bezweet weer op de fiets, met Jan de mand met bonen, een deel van de bloemen en twee mooie rode paprika’s achterop, en een emmer met de andere bloemen in zijn hand! Ik ga eens op zoek naar een fietsmandje voor op de bagagedrager van mijn fiets. Die bestaan, ik zag ze in Duitsland en online is er een keur van de koop.

IMG_5655.JPG

IMG_5658.JPG

6 gedachten over “Een zomerse middag in de tuin

  1. Ik ga jouw bonen aan de baas v/d super laten zien…….. zodat hem het schele schaamrood op zijn magere kaken gaat staan. Grrrmpf! Wat hij durft aan te bieden op dat gebied is in een woord verschrikkelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *