De eerste oogst van het jaar

Na een poos gebukt te hebben gestaan om onkruid te wieden en een grote stronk te verwijderen (Jan) hadden we het al flink warm. We hoorden het waaien maar de wind komt er nauwelijks over de dijk. En de zon scheen de meeste tijd. Zijn we niet meer gewend!

Kropsla, snijbiet, worteltjes (nog weinig van te zien) en rucola. Helemaal links de sperziebonen.

Sommige boontjes zijn niet opgekomen, daar hebben we ruim een week geleden nieuwe boontjes in de grond gestopt. 
  Nog even wat vochtig en warm weer en we kunnen al snijbiet oogsten.

Rucola, ik vind de blaadjes een beetje grof, door de droogte eerst en de harde regen erna ziet het er niet echt mooi uit.

In de kas staan twee tomatenplanten en een paar watermeloenplantjes. De tomaten blijven in de kas, de watermeloen moet straks naar buiten. Eerst nog wat groeien.

Twee courgetteplanten, misschien zet ik hier een watermeloen uit de kas.
En de eerste oogst is binnen. Magertjes, want één krop sla en drie knoflookjes. Ik heb nog nooit eerder knoflook in de tuin gehad en wilde even kijken hoe ver het was. Er zaten er drie op elkaar, ik moest ze dus alledrie eruit trekken. Dat kan nog wat groeien, ik denk tot het loof helemaal verdord is. Deze ruiken in ieder geval al heerlijk.

3 gedachten over “De eerste oogst van het jaar

  1. Hoi Margo,
    Maar weer eens, na lange tijd, je weblog bezocht. ‘k Heb zeer genoten van je prachtige foto’s van de Markthal in R-dam. Je hebt de foto’s vanuit verschillende standpunten genomen waardoor ik een mooi beeld krijg van de architectuur van dit markante gebouw. Toppie hoor! Het staat ook op mijn wensenlijstje om er eens een keer heen te gaan. Zal binnenkort ook gaan gebeuren hoor. Ook je foto’s van Kreta waren wonderschoon, wat zullen jij en Jan genoten hebben van jullie reis.
    Binnenkort ontmoeten we elkaar weer eens bij Yvonne in Putten, ik (en Loek ook natuurlijk) kijk er naar uit. We hebben dan een vakantieweekje achter de rug o.a. de Drentse Fiets4daagse. Groetjes Marijke

  2. Wat leuk die knoflookjes, ik wist niet dat die hier ook groeiden 😀
    Veel te droog alles natuurlijk, ik loop elke dag met de slang voor de bloemen.

  3. Ja die knoflook moet je in oktober planten (bij ons werd het november), dan kun je in juli oogsten. Helemaal een geweldige oogst is het niet, beetje klein enzo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *