Bonen, bonen, bonen…

Het is een heel goed bonenjaar! Ik dacht dat het al zo’n beetje op z’n eind liep met de bonenoogst, maar ik heb vanmiddag twee uur lang bonen geplukt, en plukte een mand vol!
IMG_5467-0.JPG

IMG_5468-0.JPG
Ik mocht eerst niet meedoen aan de bonenpluk, want … dat moet je voorzichtig doen, want als je de bloempjes beschadigt komen er geen nieuwe bonen… Ja, en ik ben een grote lompe olifant! 🙂 Maar Jan heeft last van zijn rug en nood breekt wetten. Nu heb ik last van mijn rug! Het is best lastig je moet steeds gebukt staan en op je hurken gaan zitten en steeds een stukje opschuiven. Maar het resultaat is een berg bonen!

IMG_5450.JPG
Er groeide weer een flinke courgette en die haalde ik er af, evenals een wat normaler formaat.
De Madame Jeanette pepers zien er goed uit, hopelijk kleuren ze straks naar geel:

IMG_5447.JPG
De rode pepers doen het ook goed.

IMG_5448.JPG

IMG_5443.JPG
De asters bloeien nu voor het eerst, ik plukte een boeketje.

IMG_5475.JPG

IMG_5452.JPG
Meloenen zullen we niet eten dit jaar! Ik denk te laat gezaaid, te koud ’s nachts en te nat misschien. Geen idee. Ik had zo maar wat geprobeerd.
En dit was de oogst van vandaag (behalve een pijnlijke rug 😉 )

IMG_5474.JPG

6 gedachten over “Bonen, bonen, bonen…

 1. Nou Ria, je hebt ruimte zat! Zet een stukje af voor groente, zet een kas, het is echt genieten! 🙂 En jij hoeft er niet voor van huis!
  Ik heb al best veel bonen ingevroren en de vriezer zit eigenlijk vol. We hebben vanavond bonen met kip en kerrie gegeten, de rest eten we nog een keer van en geven we weg.

 2. Pijne rug van foute houding? Er is maar een remedie: om de haverklap overeind komen en rug strekken. Handen in de zij en voorzichtig naar achteren buigen. Als ik zeg om de haverklap dan bedoel ik dat ook. Tuinieren is een van de belastendste (tik ik dat goed?) manieren van omgaan met ruggen. Einde Pilates les. 😉

  • Ik zal er de volgende keer aan denken Wieneke. En er een extra uur voor uittrekken! 😀
   Heb je ook een Pilates les ten gunste van benen en knieën die belast zijn door knielen, hurken etcetera tijdens het plukken der bonen?

   • Dat moet je opvangen door rekken en strekken. Als ieder mens eens wat meer de spieren regelmatig én vooral voorzichtig zou oprekken zouden heel wat problemen voorkomen worden. Natuurlijk kun je niet languit in je bed worteltjes gaan liggen om je benen omhoog te steken en naar je borst te trekken. Maar dat kan wel als je in bed ligt. Tegen een boom, hek of muur aanduwen is ook erg goed. Dat kan wel zo tussendoor. En voor de rest hebben ze paracetamol uitgevonden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *