Bloemrijk

Het was goed weer, de zon scheen af en toe. Toch maar een jasje mee. Die ging echter al gauw uit.
IMG_5786.JPG
Vandaag plukten we bonen. Bonen? Ja, nog steeds bonen! 😀 En ik sneed snijbiet. Snijbiet? Jaja, ook nog snijbiet! Ik dacht vorige keer echt dat het de laatste keer was, maar ik zag weer voldoende mooie bladeren om voor één laatste keer nog een avondmaaltje te hebben. Nu is het echt finito. Er staat nog genoeg blad, maar dat is allemaal aangetast. Waar een slak al een hap van heeft genomen hoef ik niet.
In de kas bleek de eerste Madame Jeanette al mooi oranje.

IMG_5800.JPG

IMG_5799.JPG
Ik heb ‘m nog even laten hangen, misschien kleurt hij nog wat meer naar geel. Wel plukte ik een rode paprika. Ze zijn best lekker, ze kunnen door het eten gebakken worden of door de salade.

IMG_5801.JPG
En veel bloemen! Heel veel. Wat is er nou mooier dan bloemen uit eigen tuin? Niks toch? Nou-ja ok, veldbloemen doen er ook niet voor onder.

IMG_5790.JPG

IMG_5780.JPG

IMG_5778.JPG

IMG_5788.JPG
Nou, en toen was het weer even puzzelen hoe we alles het beste mee konden nemen, de potten met bloemen (met water in de potten) gingen in mijn fietsmandje. Het was een hoop gerinkel en af en toe klotste er wat water overheen. En bij Jan achterop de mand met groente.

IMG_5818.JPG
Thuis ben ik dan weer een tijdje zoet met het in de vazen zetten van de bloemen. Mijn keukenblad ziet er dan uit als het blad van een bloemist.

IMG_5825.JPG
Maar het resultaat is een vrolijk, kleurrijk huis met overal vazen met bloemen!

IMG_5826.JPG

6 gedachten over “Bloemrijk

  1. Het lijkt mij ook heel leuk om een moestuin(tje) te hebben. En zeker met een kas erbij. Maar aan de andere kant ben ik een niet consequente tuinierster. Soms doe ik veel, een andere keer laat ik het maar wat groeien. Maar ik vind het leuk om het bij jou te lezen.

  2. Wat een mooie site, deze kan ik me niet herinneren. Asters zijn goed te verwerken, van de dubbele maak je de leukste bloemstukjes, zie ik.
    De paprika ziet er smakelijk uit. Rode zijn lekker zonder toevoegingen, goed heet laten worden zodat het vel er makkelijk af gaat, dan opeten. Heerlijk tussendoortje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *