Bloemen

Het is nog pas 1 juni en het is al heel lang mooi, zonnig en warm  maar helaas ook heel droog weer. Op verschillende plekken bloeien bloemen in onze tuin (-tje – aan huis). Sommigen zijn gewoon overgebleven van vorig jaar, anderen heb ik gezaaid of zo gekocht.

Hoe deze bloemetjes heten weet ik even niet. Ik heb het talent om namen van bloemen te onthouden van mijn moeder geërfd. Geen talent dus. Ik kan me bij mijn ouders thuis een briefje op het prikbord in de keuken herinneren, daarop stond: CLEMATIS. Mijn vader had het opgehangen waarschijnlijk nadat hij eindeloos vaak de vraag kreeg; hoe heet die klimmer ook alweer? 😂

Het briefje heeft er gehangen tot ze verhuisden en was helemaal vergeeld. Dankzij dat briefje dat ik zo kon visualiseren, kon ik het woord clematis ook onthouden, maar eerlijk gezegd kon ik er net niet opkomen! Ik denk dat op ons magneetbord ook zo’n briefje komt…..

Maar goed, deze bloem, waarvan ik de naam even moet opzoeken heeft de winter (nou-ja winter….) in een pot overleefd en bloeit nu heel weelderig.


En dan de klaprozen en papavers. Mijn favoriete bloemen.

Deze is nog meegekomen vanuit de de Zuidendijk. Waar Jan ze tussen de stenen uittrok.

Ik heb ook verschillende soorten klaprozen en papavers gezaaid. Deels eigen zaad van bloemen van vorig jaar, deels van nieuw gekocht zaad (de bijzondere kleuren), deels bijeen gebedeld zaad (Ria!), en ik kreeg drie planten in ruil voor de houten delen van onze oude schutting, deze hebben al een tijdlang hele grote dikke knoppen.

De bloemen trekken veel hommels aan, daar ben ik blij mee. Veel mensen hebben geen tuin meer bij hun huis maar betegelen alles. Als er dan al een plantje bij gezet wordt, wordt vergeten dat het water nodig heeft en is het snel dood. Ik noem geen namen… 😉 Dus steeds minder bijen, hommels, vlinders …. 😢

Deze petunia staat ook mooi te bloeien nu, staat in een pot en is overgebleven van vorig jaar.

Nog een die spontaan verscheen, heeft zichzelf van vorig jaar uitgezaaid. Het zaad heb ik meegenomen van de Z’dijk, waar veel stond, meestal blauw. Heel mooi en het krijgt prachtige decoratieve zaaddozen. Hoe het heet ….?

De stokrozen hebben ook al dikke knoppen … er komt nog veel meer aan. Ik loop steeds heen en weer met gieters, in deze warme droge tijd moet ik minstens tweemaal daags begieten. Maar de dankbaarheid is groot!

 

3 gedachten over “Bloemen

  1. Hahahaha, Juffertje in het groen juffertje!
    Het ziet er allemaal weer prachtig uit hoor. Ik heb ook tegels, maar vergeet geen water te geven, dus ik hoop niet dat je mij bedoelt 😉

    • Nee, absoluut niet! Jij hebt een soort tuin als ik, terras en rondom potten met groen. Nee ik bedoel echt mensen die van voor naar achteren niets groens hebben. Onze nieuwe buren bijv. Een grote bak water voor die oranje vissen. Er daarin ook geen sprietje groen! Maar dan komen alle vogeltjes en hommels en bijtjes lekker bij ons! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *