Beetje dit, beetje dat.

Het weer vandaag: Zonnig met vele wolken waaruit zo af en toe zomaar een bui valt.

Vandaag snoeiwerk. Dikke takken, lange bramenslierten en ander ongeregelde zooi.IMG_4941-0.JPG Hierachter mijn wilde-bloemen-veldje. Daar worden alle takken even neergegooid, tot ze in stukjes geknipt in de groenbak kunnen. Jan heeft beloofd het in het najaar om te spitten en ik zaai er volgend jaar bloemen en worteltjes in(voor de kinderen van de paardelui, ėn de paarden).
IMG_4938.JPG

IMG_4914.JPG
Beetje maaien ….

IMG_4915-0.JPG

IMG_4917.JPG
Oogsten…..

IMG_4945-0.JPG
Bloemen plukken …. Onder één blaadje zaten deze keurig op rij gelegde eitjes. Vlinders (rupsen)?

IMG_4952-0.JPG

IMG_4942.JPG
De boel omgeharkt, aangeveegd en opgeruimd.

 

Update: Wieneke dacht dat de eitjes van een dagpauwoog konden zijn. Als ik de eitjes vergelijk met het plaatje op Wiki, zijn ze iets ronder. Ook heb ik eerder foto’s gemaakt van een kleine (of grote) vos daar vlak in de buurt:

tuinvlinder

Ik heb de blaadjes met de eitjes in een potje gedaan. Ik weet niet of ik het proces kan volgen zo, misschien, we zullen het zien!

Het zouden ook nog zomaar deze koolwitjes kunnen zijn!
Hoewel de eitjes er ook niet op lijken!

6 gedachten over “Beetje dit, beetje dat.

    • Nee, dat krijgen wij nooit op met ons tweetjes. Maar we hebben kinderen, buren, paardenmensen en een vriezer! 😉
      Bedankt voor je info betreffende de eitjes. Ik denk dat het van een kleine (of grote, ik zie geen verschil) vos is, die heb ik daar vaker gezien (en gefotografeerd, zie update).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *