2-in-1

Vorige week dinsdag waren we druk in de tuin en vandaag ook (niet zo lang). Vorige week waren we wat later gegaan, hadden veel te doen en eenmaal thuis kwam het er niet meer van een logje te maken. Dus nu twee-in-een!

Over de tomaten hebben we niets te klagen. Het zijn nogal wilde struiken die alle kanten opgroeien en ik heb er een hoop zijtakken afgehaald aan de onderkant. Dat geeft wat meer ruimte en licht.

De strijd tegen het onkruid winnen we dit jaar niet meer. We halen steeds veel weg, maar na een week staat het er weer.

Uit deze tomaat groeit gewoon een nieuw plantje.

De snijbiet staat er fris bij en de bloemen ook.

Dus de oogst bestond uit snijbiet, bloemen en een paar tomaatjes.

Dus wat stond er ’s avonds op het menu…?

Sommige tomaten moeten nog wat bijkleuren.
En vanochtend:
Er was regen voorspeld en Jan ging al vooruit naar de tuin om te maaien. Dan was dat maar vast gebeurd. Als het te hoog komt te staan kom je er haast niet doorheen en als het zaad over de tuin uitwaait …. maaien dus!


Ik inspecteerde de tomaten, diefde een paar en oogstte er 1! Overigens weet ik niet waar ik die gelaten heb want hij is niet mee naar huis gekomen!


De snijbiet vroeg ook om geoogst te worden! We kunnen er een weeshuis mee voeden! Iemand? Wij even niet, eind van de week maar weer.

De bonen groeien wel, maar er zijn een paar gesneuveld. Vorige keer ook, misschien loopt het katje door de tuin en gaat het boven op de bonen liggen zonnen? Maar met een beetje geluk eten we dit jaar nog bonen!
 De wonderbloemen hebben zich uitgezaaid. Vooral wit, verder geel en wat roze.
 Ik kon nog een kruiwagen onkruid wieden. Veel uitgezaaide boompjes die zich klein nog laten uittrekken maar al gauw niet meer, dus zo veel mogelijk weggehaald plus al het andere zoals brandnetels. Dit hoekje wordt een jungle als ik niet regelmatig wat wegtrek.

Toen begon het zacht te regenen en zijn we maar gestopt. Vorige week waren we moe en hadden we last van onze ruggen, vandaag werden we alleen wat nat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *